Alaus daryklos

„Sarbast Plus“ alaus darykla

Pasaulinio masto technologinės įrangos gamintojas organizavo automatikos sistemų diegimo konkursą. Su šia įmone jau buvome dirbę anksčiau ir turėjome patirties alaus darybos automatizavimo srityje.

Laimėję konkursą, sėkmingai, laiku ir kokybiškai įgyvendinome projektą. Šis projektas mums itin svarbus tuo, kad tai buvo bene didžiausias tuo metu užsienyje mūsų atliktas projektas. Jo įgyvendinimui reikėjo turėti ypatingų žinių ir patirties. Per trumpą laiką turėjome atlikti visus skirtingų projekto etapų darbus.

„Sarbast Plus“ alaus daryklos projektas apėmė tokių procesų sritis: centralizuoto gamybos įrangos valymo stotys „CIP“ (11 cisternų, 4 linijos), fermentacijos rūsiai (12 cilindrinio kūgio fermentacijos talpyklų), šviesiojo alaus cisternos (6 filtruoto alaus talpyklos), mielių talpyklos (6 talpos).

Mūsų įgyvendinti darbai:

 

  • Elektros sistemų programavimas ir skydų surinkimas;
  • Montavimo medžiagų tiekimas į vietą ir elektros darbų priežiūra vietoje;
  • Projektuojamųjų loginių valdiklių (PLC) „Siemens S7-400“ ir priežiūros kontrolės ir duomenų apdorojimo sistemos (SCADA) „Siemens WinCC“ programinės įrangos projektavimas;
  • Patikros ir paleidimo darbai vietoje.

Visa elektrotechnikos ir automatizavimo sistemų programinė įranga atitiko aukščiausius „Carlsberg“ įmonių grupės standartus.